Mainos
Mainos

"Kaikki syövät suolakurkkuja ja näyttävät tyytyväisiltä" – näinkö Suomessa saunotaan?

Financial Times on valottanut suuressa Suomi-raportissaan myös saunomisen saloja.

– On harvoja paikkoja maailmassa, jossa teollisuusjohtajat ja merkittävät poliitikot istuvat alasti tunteja hikisessä puulaatikossa. Suomi on kuitenkin sellainen, lehti kirjoittaa.

Artikkelissa käydään läpi myös se, kuinka yleisessä saunassa käyttäydytään Suomessa.

Riisuudu alasti, älä tuijota muita

Lehden mukaan on yllättävää, kuinka paljon saunassa juodaan. Naiset siemailevat samppanjaa, miehillä on taas valtavat olutmukit. Kaikki syövät suolakurkkuja ja näyttävät tyytyväisiltä.

Saunomiskokemus alkaa pukuhuoneesta, jossa tulee riisuutua alasti, mutta muita ei saa tuijottaa. Alastomuus on lehden mukaan tärkeää etenkin saunassa tapahtuvissa bisnestapaamisissa, joissa uimapukuun sonnustautuminen olisi äärimmäinen etikettivirhe.

Saunojen pesuhuoneita ei Financial Timesin mukaan kannata ajatella liikaa, ettei tule kiinnittäneeksi huomiota siitä, kuinka paljon ne tuovat mieleen vankiladraamat.

Jos istut alalauteille, olet turisti

Itse saunassa on lehden mukaan kuumempi kuin uskoisi. Kiusaus älähtää tai haukkoa henkeä voikin olla tässä vaiheessa suuri, mutta sitä kannattaa välttää, jottei joudu naurunalaiseksi.

Saunassa täytyy päättää, istuuko kuumimmille ylälauteille vai alemmas, jossa on viileää. Alalauteille istuja leimataan lehden mukaan kuitenkin auttamatta turistiksi.

Lehti toteaa, että kiuasta ei kannata missään tapauksessa koskea. Löylynheittäminen ja muu saunan lämpöön liittyvä toiminta on syytä jättää natiivien eli suomalaisten hoidettavaksi.

Kun lämmöstä on saanut tarpeekseen, lehti kehottaa saunojia siirtymään kylmään suihkuun. Suihkusta kannattaa lehden mukaan siirtyä pihalle nauttimaan juomaa ja syömään suolakurkkuja. Tämän jälkeen saunomisurakan voikin sitten aloittaa uudelleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme