Mainos
Mainos

Kaikkonen ihmettelee yhä puolustusministerin vaikenemista Britannia-sopimuksesta

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) ihmettelee yhä, miksi puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ei informoinut valiokuntaa etukäteen Suomen ja Britannian puolustukseen liittyvästä yhteistyöasiakirjasta.

Kaikkonen sanoo blogissaan, että kahdenväliset sopimukset kiinnostavat aina valiokuntaa ja Britannian merkitystä lisäävät sen mittava sotilasvoima ja ajankohtainen brexit-kysymys.

Ministeri Niinistö perusteli kertomatta jättämistään eilen sillä, että asiakirja ei ole ulkopoliittisesti erityisen merkittävä.

Kaikkosen mielestä ulkoasiainvaliokunnalla on oikeus itse arvioida, mistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevista asioista se on kiinnostunut. Hänen mukaansa valiokunta oli juuri juhannuksen alla pyytänyt - ja saanut - puolustusministeriltä tietoa Ruotsin ja Yhdysvaltain samansukuisesta yhteistyöasiakirjasta.

– Mielestäni tämä olisi ollut kyllä kovin luonteva tilaisuus kertoa, että itse asiassa Suomi on juuri allekirjoittamassa puolustuksen yhteistyöasiakirjan EU:n merkittävimmän sotilasvoiman Britannian kanssa, Kaikkonen sanoo.

Hän muistuttaa myös perustuslain velvoittavan valtioneuvostoa informoimaan eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevista asioista.

Puolustusministeri Niinistö ja Britannian puolustusministeri allekirjoittivat asiakirjan eilen Nato-huippukokouksessa Varsovassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme