Mainos
Mainos

Kaikkonen: Torpatut venäläiset olisi voitu päästää Suomeen

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkosen (kesk.) mielestä pakotelistalla olevien venäläisten päästäminen osallistumaan Etyj-kokoukseen olisi ollut pienempi paha.

– Olisiko saattanut olla pienemmän riesan tie valita toinen reitti? Tässä on ollut vähän tulkinnassa hakemista. Jos katsotaan EU:n pakotepäätöstä vuodelta 2014, niin voi sitä toisellakin tavalla mielestäni lukea, Kaikkonen sanoo MTV:n Seitsemän uutisissa. 

Kaikkonen korostaa Suomen ja Venäjän välisten suhteiden merkitystä ja valittelee tilannetta, johon nyt on ajauduttu.

– Lännen ja Venäjän välit ovat jännitteiset tällä hetkellä. Kovia sanoja on käytetty puolin ja toisin, mutta valitettavaa on, että nämä sanat on osoitettu Suomelle, Kaikkonen harmittelee. 

– Selvää on, että kyllä tämä jonkinlaisen kolauksen joksikin aikaa maiden välisiin suhteisiin jättää.

Ukrainan kriisi jää hoitamatta

Kaikkonen pitää ennen kaikkea huolestuttavana sitä, että myös pakotesanktioiden vuoksi myös muu ulkopolitiikka lepää laakereillaan. 

– Ukrainan kriisiä pitää ratkoa ja keskustelufoorumeita tarvitaan. Tässä olisi ollut yksi sellainen, mutta nyt se näyttää venäläisosallistujien osalta jäävän aika laihaksi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme