Mainos
Mainos

Kainuu haikailee turhaan yöjunaa

Toissa vuoden syyskuussa lakkautettua Kajaani-Helsinki-yöjunayhteyttä ei kaiveta naftaliinista. Jos Kainuusta pitää ehtiä aamuksi junalla Helsinkiin, matkustaminen tapahtuu vastaisuudessakin Oulun kautta.

Kajaanin rautatieaseman matkustajamäärät kuitenkin ovat kasvussa.

-Yöjunan lakkauttamisesta huolimatta meillä oli vuonna 2007 Kajaanista 190 000 matkustajaa, jossa edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli 22 prosenttia. Tänä vuonna olemme päässeet 12 prosentin kasvuun, kun liikenteen kokonaiskasvu on ollut 8,5 prosenttia, kertasi VR-Yhtymän pääjohtaja Henri Kuitunen tilastoja.

Yöjunan tilalle VR lanseerasi nopean Pendolino-yhteyden, jolla matka Kajaanista Helsinkiin kestää lähes kuusi tuntia. Kainuun päättäjät toivovat junayhteyden nopeuttamista, mutta siitäkään ei suuria toiveita ole. Yksiraiteinen Savon-rata ja lukuisat tasoylikäytävät pitävät junien vauhdin kaukana huippulukemista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme