Mainos
Mainos

Kainuulaiset haluavat Greenpeacen pois

Luonnonsuojeluväki ja paikalliset asukkaat ovat ajautuneet riitaan Kainuussa ja etenkin Hyrynsalmella. Joukko hyrynsalmelaisia toivoo, että hyrynsalmelaiseen metsään leiriytynyt Greenpeace purkaa tukikohtanasa ja poistuu paikkakunnalta.

Greenpeacen toiminnasta suivaantuneet kainuulaiset sanovat, että metsätalous on Kainuun keskeinen leivän antaja, jonka tuomat tulot ovat korvaamattomia Kainuun niukassa elinkeinotarjonnassa. Greenpeacen leirille on tullut kolmisenkymmentä hyrynsalmelaista. Mielipiteenvaihto on sujunut rauhallisesti.

Greenpeace ei aio lähteä

Greenpeace aikoo jatkaa metsätempaustaan Hyrynsalmella paikallisten vastustuksesta huolimatta. Järjestön aktivistien joukko aikoo päivystää edelleen Kukkurissa, joskin he ovat lieventäneet vaatimuksiaan. Greenpeacesta sanotaan nyt, että kun vanhat metsät saadaan suojelluksi, sitten voidaan katsoa, paljonko niitä voi hakata uhanalaisten lajien kärsimättä. Joukko hyrynsalmelaisia on osoittanut mieltään Greenpeacen metsätukikohdan vieressä. He vaativat Greenpeacea lähtemään paikkakunnalta ja antamaan Kainuun metsille työrauhan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme