Mainos
Mainos

Kainuun ely-keskus: Täysi härdelli päällä – virka-apua muilta keskuksilta

Talvivaaran ongelmat ovat pitäneet Kainuun ely-keskuksen täystyöllistettynä. Kainuuseen onkin hälytetty apua muista ely-keskuksista.

– Meillä on ollut viikon ajan jokseenkin täydellinen härdelli päällä, Kainuun ely-keskuksen ympäristösuojeluyksikön päällikkö Unto Ritvanen toteaa.

– Saamme muilta ely-keskuksilta virka-apua, Pohjois-Karjalasta ja Lapista tulee apua ottamaan meidän ja muiden tahojen tarvitsemia näytteitä vesistöistä.

Kainuun ely-keskus suosittelee Talvivaaran alapuolisten vesistöalueiden asukkaita pidättäytymään vesistöjen talousvesi- ja virkistyskäytöstä. Suositus koskee aluetta, joka yltää kaivosalueelta noin kolme kilometriä pohjoiseen ja noin seitsemän kilometriä etelään päin.

Oulujoen vesistön suunnassa suositus koskee Salmisenpuron, Salmisen ja Kalliojärven sekä Vuoksen vesistön suunnassa Lumijoen, Ylä-Lumijärven ja Kivijärven alueiden asukkaita.

Kainuun ELY-keskuksen mukaan suositus on annettu varotoimena.

– Jätevettä on nyt matkalla siellä vesistössä. Seuraamme tilannetta koko ajan ja vettä analysoidaan päivittäin, Ritvanenkertoo.

Suositus on voimassa toistaiseksi.

– Asiaan palataan uudelleen sitten, kun jätevesien vaikutus on häipynyt ja vedet ovat laimentuneet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme