Mainos
Mainos

Kainuun metsiin etsitään yrittäjiä

Kainuun metsiin halutaan entistä enemmän metsäalanyrittäjiä. Metsurin taidot omaaville yrittäjille on kysyntää, sillä tänä päivänä metsänomistajat ovat entistä vanhempia ja asuvat entistä kauempana metsistään.

Kainuun 15 000 metsätilasta vain 1200:lla harjoitetaan enää maataloutta. Maakunnan ulkopuolella asuu viidennes metsänomistajista ja heidän keski-ikänsä on noussut 59 vuoteen. Myös naisten osuus metsänomistajista on jatkuvasti kasvanut.

Metsänomistajarakenteessa tapahtuneen muutoksen johdosta Kainuun Metsäkeskuksen hallinnoimassa, vuoden 2007 loppuun saakka ulottuvassa EU-hankkeessa etsitään potentiaalisia metsäalan yrittäjiä hoitamaan maakunnan metsiä.

Yrittäjien ympärivuotista työllistymistä pyritään kehittämään etsimällä metsätöihin keskittyneen yrittäjyyden rinnalle muita keinoja työllistää itsensä sesongin ulkopuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot