Mainos
Mainos

Kainuun tuulivoimalat vastatuulessa

Paltamon Kivesvaaran tuulivoimalahanke ei toteudu suunnitellussa aikataulussa. Kainuun Sähkö suunnitteli rakentavansa Paltamoon ensimmäiset Sisä-Suomen tuulivoimalat, mutta valtion rahoitustuen vähäisyys ja riskit tuuliolosuhteissa pysäyttivät voimalahankkeen.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kivesvaaran tuulivoimala olisi jauhanut sähköä jo keväällä 2001. Kainuun Sähkö haki tuulivoimalalleen 40 prosentin valtion rahoitustukea, mutta tuulivoiman investointitukien leikkauksen myötä tuki jäi 25 prosenttiin. Hankkeen pysäyttämisen taustalla oli myös epävarmuus alueen tuuliolosuhteista.

Tuulivoimaloiden rakentaminen Kivesvaaralle on edelleen mahdollista, mikäli hankkeen taloudellinen kannattavuus paranee tuotekehittelyn tai kasvavan investointituen myötä. Jatkossa Kainuun Sähkö hakee entistä laajempaa yhteistyötä Lumituuli Oy:n kanssa tuulivoiman lisärakentamiseksi Lumijoelle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot