Mainos
Mainos

Kainuussa laajoja sähkökatkoja

Alijäähtynyt vesi kerrytti sataessaan runsaasti jääkuormaa puustoon ja sähköjohtoihin. Puita taipui ja kaatui sähköjohdoille.

Alijäähtynyt vesi on aiheuttanut laajoja sähkökatkoksia Kainuussa. Puolen yön aikaan alkaneet sähköviat ovat koskettaneet kaikkiaan noin 3000 taloutta. Vaikein tilanne on ollut Paltamossa, Vaalassa ja Sotkamossa.

Illalla enää noin sata taloutta on ollut vailla sähköä. Verkostojohtaja Paula Ala-Nojosen mukaan kaikki viat saadaan korjattua tämän päivän aikana.

Pisimmät sähkökatkokset ovat kestäneet lähes 20 tuntia.

Alijäähtynyt vesi kerrytti sataessaan runsaasti jääkuormaa puustoon ja sähköjohtoihin. Puita taipui ja kaatui sähköjohdoille. Sähköjohtoihin kertynyt jääkuorma myös rikkoi verkoston rakenteita.

Sähköjohtojen korjausryhmien etenemistä on hidastanut teiden liukkaus etenkin sivuteillä.

Ala-Nojosen mukaan myös pienjänniteverkon vikailmoituksia tuli päivän aikana. Lisää ilmoituksia on luvassa, kun asiakkaat käyvät mökeillään. Korjaustyöt jatkuvat koko viikonlopun.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme