Mainos
Mainos

Kaisa Varis kahden vuoden kilpailukieltoon

Suomen hiihtoliiton johtokunta on asettanut hiihtäjä Kaisa Variksen kahden vuoden kilpailukieltoon. Perusteena kilpailukiellolle on Variksen 16.helmikuuta 2003 Val di Fiemmen MM-kisoissa kilpailun ulkopuolisessa dopingtestissä antama dopingnäyte, jonka on todettu sisältäneen kiellettyä ainetta nimeltä recombinant erythropoetin.

Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) antidopingsääntöjen mukaan ensimmäisestä dopingrikkomuksesta urheilija asetetaan vähintään kahden vuoden kilpailukieltoon ja kaikki hänen suorituksensa testipäivästä alkaen hylätään. Variksen kilpailukielto on voimassa 16.2.2003-15.2.2005.

Suomen hiihtoliiton johtokunta asetti Variksen väliaikaiseen kilpailukieltoon jo 14. maaliskuuta 2003 pitämässään kokouksessa. Lopullinen päätös kilpailukiellosta tehtiin tänään Variksen kirjallisen selvityksen ja suullisen kuulemisen jälkeen.

-Varis oli torstaina Hiihtoliiton työvaliokunnan kuultavana. Työvaliokunta esitti yksimielisesti johtokunnalle kahden vuoden kilpailukieltoa ja myös johtokunnan päätös oli yksimielinen, Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen selvitti.

Varis kiistää edelleen

Työvaliokuntaan kuuluvat Piiraisen lisäksi Hiihtoliiton puheenjohtajisto Seppo Rehunen, Ilkka Tiilikainen ja Martti Uusitalo sekä Roger Turku, joka oli torstaina matkan takia pois kokouksesta. Lisäksi työvaliokunnan kokoukseen osallistui torstaina Hiihtoliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Jaakko Holkeri.

Varis ja Hiihtoliitto ovat keskenään sopineet, että sekä Variksen kirjallisen selvityksen että suullisen kuulemisen sisältö on luottamuksellista aineistoa. Sen verran Piirainen kuitenkin valotti, että Variksen kanta ei ole muuttunut maaliskuisesta.

Varis vetosi jo 14. maaliskuuta B-näytteen positiivisen testituloksen tultua julki siihen, että tulos oli väärä positiivinen. Hän myös kiisti silloin epo-testin luotettavuuden.

- Selvityksessä ei tullut ilmi mitään sellaista perusjuoneltaan uutta tietoa, joka olisi voinut vaikuttaa kilpailukieltopäätökseen, Piirainen sanoi.


Kansainvälinen hiihtoliitto käsittelee Variksen dopingtapausta hallituksensa kokouksessa 10. toukokuuta.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme