Mainos
Mainos

Kaivaukset käyntiin Turun kirkon ympäristössä

Lokakuun alkuun kestävissä arkeologisissa kaivauksissa on tarkoitus tutkia kolmea koealuetta Tuomiokirkon ympäristössä. Koekaivausten perustella tehdään päätös laajemmista kaivauksista.

Arkeologiset kaivaukset Turun tuomiokirkon ympäristössä alkoivat tänään. Lokakuuhun asti jatkuvat koekaivaukset ovat osa kolmivuotista tutkimushanketta, jonka tavoitteena on selvittää Turun varhaisia vaiheita ja kaupungin todellista ikää.

Loppukesän ja syksyn aikana Turun maakuntamuseo tutkii kolmea koealuetta Tuomiokirkon etelä- ja länsipuolella. Parin metrin syvyyteen ulottuvien koekaivausten perusteella valitaan niitä laajempi tutkimusalue, jolla kaivaukset aloitetaan ensi vuonna.

Tuomiokirkon ympäristö on Turun vanhimman keskustan ydintä. Kaivauksia Vanhan suurtorin ja kirkon läheisyydessä tehdään ensimmäistä kertaa. Tähän asti arkeologista tutkimusta kaupunkialueella on tehty vain rakennustöiden yhteydessä.

Kaivaukset ovat Turun kaupungin lahja itselleen kaupungin 775-vuotisjuhlan kunniaksi. Tutkimukset liittyvät myös Turun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. Kolmevuotisen projektin kokonaisbudjetti on hieman yli miljoona euroa, ja Turun kaupunki rahoittaa sitä runsaalla 400 000 eurolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot