Mainos
Mainos

Kaivokseen menehtynyt sukeltaja löydettiin

Veden täyttämään kaivoslouhokseen kadonnut sukeltaja on paikallistettu Pieksämäellä. Menehtynyt sukeltaja löydettiin yli 30 metrin syvyydestä tänään päivällä.

- Miehestä on saatu havainto kielekkeen alta 30-40 metrin syvyydessä. Sukeltajan nostoa suunnitellaan. Paikka on merkitty, kertoo rikoskomisario Reijo Takkinen.

Etsintöihin on osallistunut muun muassa merivartioston erikoisryhmä, ja kaivoksen pohjaa on kartoitettu robottilaitteella.

Pieksämäkeläinen 43-vuotias mies mies katosi viime lauantaina puoliltapäivin Montolan avolouhoksella, jossa harrastajat ovat käyneet sukeltamassa. Sukeltajan epäillään eksyneen, kun kaivoksen seinämistä irronnut kalkki oli heikentänyt näkyvyyden erittäin huonoksi.

Sukeltajien käyttämästä aidatusta Montolan kaivoksesta pumpataan vettä muun muassa Virtasalmen kirkonkylälle. Paikallinen vesiyhtiö on vakuuttanut, että vesi on ollut käyttökelpoista sukellusturmasta huolimatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme