Mainos
Mainos

Kaivoksien stressitesteihin ja työvoimaan miljoona euroa

Hallitus on linjannut, mihin sen kaivostoiminnalle vuodeksi 2013 myöntämä miljoona euroa tulee käyttää.

Rahasta osa menee stressitestien tekemiseen ja akuutteihin henkilötyövoimatarpeisiin. Lisäksi sillä halutaan turvata alueellisen ympäristönsuojelun ja ympäristöviranomaisten toiminta kaivosten valvonnassa ja lupien myöntämisessä.

Hallitus esittää ensi vuoden talousarvioesitykseen myös 50 000 euron avustusmäärärahaa oikeusministeriölle. Se myöntäisi avustuksia kustannuksiin, joita asianosaisille aiheutuu merkittävissä ympäristövahinkoasioissa ja ympäristönsuojelua koskevissa hallintoasioissa.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselle hallitus on esittänyt 180 000 euroa tutkimuksiin, joilla selvitetään Talvivaaran kaivosalueen vesistöihin päässeiden jätevesien aiheuttamia muutoksia kaloissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot