Mainos
Mainos

Kaivopuistossa raju mielenilmaus – Turkin lähetystöä heiteltiin kivillä

Turkin lähetystön eteen Helsingin Kaivopuistoon on kerääntynyt useita mielenosoittajia.

– Kurdit järjestivät kello 14 mielenilmauksen Kolmen sepän patsaan luona ja osa heistä oli siirtynyt Turkin lähetystön luokse, kertoo ylikomisario Jaakko Wallenius Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan kurdien mielenilmaukseen osallistui noin 50 henkilöä ja osa heitteli Turkin lähetystöä ja poliisipartiota kivillä. Osa mielenosoittajista oli myös naamioituneita. Poliisi joutui turvautumaan pippurisumutteeseen hajottaessaan mielenosoitusjoukkoa lähetystön edustajalta.

Poliisi otti kiinni kolme henkilöä mielenosoituksiin liittyen.

Walleniuksen mukaan kyseisestä mielenilmauksesta ei ilmoitettu poliisille. Paikan päälle saapui useita poliisipartioita.

– Olimme lisänneet Turkin kohteiden valvontaa maassa tapahtuneiden pommitusten vuoksi, ylikomisario Jaakko Wallenius sanoo.

Poliisin mukaan ei ole tiedossa, että mielenilmauksessa olisi kukaan loukkaantunu

Helsingin Narinkkatorilla on lisäksi pidetty tänään kaksi mielenosoitusta maahanmuuton puolesta ja sitä vastaan. Poliisi korostaa, että Kaivopuiston mielenosoitus ei liity Narinkkatorin mielenilmaukseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme