Mainos
Mainos

Kaivosten valvontaa yritetään tiukentaa

Viranomaiset ovat tiukentamassa kaivosten valvontaa.

Taustalla ovat Talvivaaran nikkelikaivoksen päästöongelmat, joiden jälkeen ympäristöministeriö on ollut yhteydessä valvontaviranomaisiin.

Lapin ely-keskuksen mukaan Talvivaaran jälkeen myös yksittäiset ihmiset ovat aiempaa enemmän kyselleet kaivosten ympäristövaikutuksista. Erityistä huolta kannetaan vesistöjen tilasta.

– Talvivaara näkyy kaikilla tasoilla. Henkilökohtaisesti uskon, että se näkyy myös valvonnassa, sanoo Lapin ely-keskuksen ympäristönsuojeluyksikön päällikkö Tiina Kämäräinen.

Samalla hän tosin myöntää, että valvontaviranomaisilla on ollut vaikeuksia pysyä nykyisen kaivosvauhdin tahdissa.

Kaivoshankkeiden vastustajat ovat saaneet Talvivaarasta lyömäaseen. Kiivainta keskustelua käydään nyt Kuusamossa, missä australialainen Dragon Mining kaavailee kultakaivosta lähelle Rukan hiihtokeskusta.

Erityisesti Kuusamon matkailuväki on tyrmistynyt pitäjään kaavaillusta kultakaivoksesta. Suurimmaksi uhaksi koetaan malmista erotettava uraani.

– Tällä hetkellä Kuusamo ja Ruka tarkoittavat matkailua, luontoa ja hienoja erämaita. Kaivoksen myötä imago muuttuisi, matkailuyrittäjä Jokke Kämäräinen pelkää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme