Mainos
Mainos

Kaivosyhtiö lupaa olla tarkkana Sodankylän Natura-suolla

Vuosisadan malmilöydöksi luonnehdittu nikkeli- ja kupariesiintymä lymyää Natura-suon alla Sodankylän Sakatissa Lapissa.

Kaivosyhtiö Anglo American vakuuttaa, että koko yhtiössä on sitouduttu tiukasti siihen, etteivät sen toimet vahingoita ympäristöä. Arktisen alueen johtajan Jim Coppardin mukaan Natura-suojelu velvoittaa toimimaan tiukkojen ympäristökriteerien mukaan. Hän ei koe suojelua ongelmaksi.

– Natura-alueita on monenlaisia, ja niillä voi olla monenlaista käyttöä, Coppard totesi, kun STT haastatteli häntä Sakatin malminetsintätulosten julkistamisen jälkeen.

Coppardin mukaan kyseessä on EU:n komission näkemys.

Anglo American on tehnyt mittavaa malminetsintää Sodankylässä useita vuosia. Yhtiön mukaan sillä on ensi vuonna Sodankylässä jo 150 työntekijää.

Yhteiskuntasuhteista vastaava Froydis Cameron kertoo, että malmintutkimusten rinnalla tehdään ympäristövaikutuksiin liittyvää arviointia.

Cameronin mukaan yhteistyö viranomaisten ja paikallisten kanssa on erittäin tiivistä. STT:n haastattelemat eri viranomaiset ovat korostaneet, että yhtiö on hoitanut asiansa hyvin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme