Mainos
Mainos

Kajaanin öljyvuoto paljastui luultua suuremmaksi

Uusimpien tietojen mukaan Kajaanissa sunnuntaina tapahtunut öljyvuoto on aiemmin arvioitua suurempi.

Neste Oilin mukaan öljyvahingon tutkimuksissa on tullut ilmi, että kalliosäiliön pohjaveden poistoon tarkoitettu pumppu on ollut käynnissä viikonlopun aikana pidempään kuin alun perin arvioitiin.

Tämänhetkisen tiedon mukaan maastoon on voinut päästä enintään 110 kuutiometriä eli 111 000 litraa öljynsekaista vettä, jonka öljypitoisuuden kerrotaan olevan enintään 20 prosenttia.

Kainuun pelastuslaitokselta kerrotaan MTV3 Uutisille, että öljy on pysynyt viimeisimpien tietojen mukaan puomien sisäpuolella.

– Täysi varmuus siitä saadaan kuitenkin vasta sitten, kun jäät sulavat. Sitten näemme, olivatko puomit oikeassa paikassa, sanoo päivystävä palomestari Jukka Palola.

Neste Oilin varmuusvarastoterminaaleista vastaava johtaja Pekka Rahkamaa pitää myös mahdollisena, että öljy on karannut puomien ulkopuolelle.

Neste Oilin operoimasta Huoltovarmuuskeskuksen öljyvarastosta Kajaanista pääsi öljynsekaista vettä maastoon viime viikonlopun aikana. Varastolta pääsi dieselin kaltaista kevyttä polttoöljyä sisältänyttä vettä Kulunnanpuroon, joka laskee Oulujärven Jormuanlahteen.

Puomituksia on vedetty varmuuden vuoksi Oulujärvelle saakka. Vesinäytteiden perustella öljyä on enimmäkseen Kulunnanpuron suulla Jormuanlahdella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme