Mainos
Mainos

Kajaanissa kova linja - abit puhalluskokeeseen ennen penkkareita

Kajaanin lukion abiturientit joutuvat allekirjoittamaan kirjallisen päihteettömyyssitoumuksen. Asiasta kertoo paikallinen Kainuun Sanomat.

Osa abeista pitää koulun tiukkaa linjaa liioiteltuna. Torstain penkkarijuhlien aikaan lukion ovet ovat lukittuja ja sisälle pääsee ainoastaan pääovesta, jossa päivystäjä tarkastaa jokaisen abin kunnon alkometrilla. Oppilaat ja oppilaiden laukut tarkastetaan myös salakuljetuksen varalta.

Päihtyneet jäävät auttamatta ulos penkkarijuhlista, eikä ajelullekaan ole asiaa. Kuorma-autojen lavoilla on mukana myös järjestysmiehiä. Abit eivät saa noutaa tavaroitaan koululta samana päivänä, vaan ne saa noutaa vasta perjantaina.

Oppilaat joutuvat etukäteen allekirjoittamaan sitoumuksen, jolla he sitoutuvat päihteettömyyteen, tarkastukseen ja korvausvelvollisuuteen. Koulussa on abeja noin 230.

Koulun opiskelijat ovat sanomalehden haastattelun mukaan suhtautuneet linjaukseen ristiriitaisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme