Mainos
Mainos

Kakkosluokan posti viivästyy koko maassa työtaistelun vuoksi

Postin työntekijöiden työtaistelu viivästyttää hitaampaa kakkosluokan postia vuorokaudella koko maassa.

Tämän lisäksi Helsingissä ja Kuopiossa on pahempia alueellisia häiriöitä työntekijöiden ulosmarssien vuoksi. Tämän päivän postit ovat jääneet Helsingin alueella ja Kuopion kaupunkialueella kokonaan jakamatta. Postit viivästyvät vähintään vuorokaudella.

Postinlajittelijat marssivat ulos Helsingin postikeskuksesta ennen yövuoron alkamista ja jättivät tulematta myös aamun työvuoroihin. Iltavuorot alkavat tunnin parin sisällä, jolloin nähdään, päästäänkö postisumaa purkamaan nyt vai myöhemmin.

Myös Kuopiossa marssittiin ulos

Kuopion keskusta-alueen toimipisteestä marssivat ulos aamulla töihin tulleet työntekijät.

Työntekijät ovat suivaantuneet siitä, että työnantaja on houkutellut ihmisiä töihin ylityökiellosta huolimatta. Työnantaja pitää työtaisteluita laittomina, sillä niistä ei ole ilmoitettu ennakkoon.

Jo aiemmin Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut, että pistelakkoja järjestetään ensi viikolla Varsinais-Suomessa ja seuraavalla eri puolilla maata, ellei sopua työehdoista löydy.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Haaviston juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme