Mainos
Mainos

Kakkosolut puhuttaa jälleen

Erikoistutkija uskoo alkoholin kokonaiskulutuksen vähentyvän, jos markkinoille tulisi keskiolutta miedompaa kakkosolutta.

Keskiolutta miedomman kakkosoluen mahdollinen tulo markkinoille puhuttaa jälleen. Sen puolesta on liputtanut julkisuudessa muun muassa Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska. Tänään aihetta on puitu eri kantilta Stakesin järjestämässä seminaarissa Helsingissä.

Seminaarin pohjustuksena olivat Ruotsin kokemukset vuodelta 1977, jolloin ruotsalaisissa päivittäiskaupoissa myytävän oluen korkeimmaksi sallituksi tilavuusprosentiksi määrättiin 3,5. Keskioluen tilalle tuli niin sanottu kansanolut.

Ruotsissa alkoholin kokonaiskulutus laski tuolloin kahdeksisen prosenttia.

Jos Suomenkin markkinoille tulisi kakkosolut, erikoistutkija Esa Österberg Stakesista uskoo sen vähentävän alkoholin kokonaiskulutusta myös meillä. Ei kuitenkaan niin paljon, kuin Ruotsissa kolme vuosikymmentä sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme