Mainos
Mainos

Kakolan vangeilta lakkovaroitus

Turun keskusvankilan asukkaat ovat antaneet vankilan johdolle lakkovaroituksen. Lakko alkaa ensi viikon maanantaina, jos ei neuvottelut vankien ja vankilan johdon välillä johda molempia osapuolia tyydyttävään tulokseen.

Vankien vaatimuslista on inhimillinen. He toivovat mm. parempia mahdollisuuksia ammatilliseen koulutukseen, kunnon palkkaa työssäkäyville vangeille, ns. "koskettamiskiellon" kumoamista tapaamisissa, lomaoikeutta kaikille vangeille ja korttipuhelimia käytäville.

Vangit ovat myös tyytymättömiä Turun keskusvankilan johtajaan Totti Karpelaan, jonka vangit haluaisivat pistää ruotuun. Vankien puhemiehen mukaan Karpela ei noudata muissa vankiloissa noudatettavaa vankeinhoitopolitiikkaa. Lakon piti alkaa jo 1.huhtikuuta, mutta alkamisajankohtaa on siirretty viikolla käynnissä olevien neuvottelujen vuoksi.

Keskusteluja käydään

Vankilanjohtaja Karpela myöntää, että keskusteluja käydään vankien edustajien kanssa.
- Kyseessä ei ole missään nimessä mikään kapina, vaan ilmiö, joka toistuu aina noin kolmen vuoden välein. Vankien edustajaa on kuultu, myöntää Karpela, jonka mielestä neuvottelujen käyminen tämän asian yhteydessä on vähän liian voimakas ilmaisu. Vankien vaatimuksia Karpela pitää hyvin yleisinä.
-Vankityön palkan korottaminen ei ole edes meidän ratkaistavissa, Karpela huomauttaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme