Mainos
Mainos

Kaksi kolmesta vaatii eläkeiän noston perumista

Kaksi suomalaista kolmesta haluaisi hallituksen vetävän pois eläkepäätöksen, joka nostaa vanhuuseläkkeen ikärajan 63 vuodesta 65 vuoteen. He ovat myös sitä mieltä, että hallituksen tulisi aloittaa neuvottelut asiasta työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Palkansaajajärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan teettämässä mielipidekyselyssä vain noin viidennes (22 %) vastaajista sanoi kannattavansa eläkeiän nostoa.

Keskustan ja kokoomuksen kannattajien mielipiteet eläkepäätöksestä jakautuivat kahtia: puolet haluaisi ehdotuksen poisvetämistä, puolet suositteli esityksen viemistä eduskuntaan. Muissa puolueissa päätöksen vastustajia oli selkeä enemmistö.

Myös enemmistö lähes kaikista ammattiryhmistä vastustaa eläkeikärajan nostamista. Vain yrittäjistä yli puolet (51 %) ilmoitti kannattavansa asiaa.

Palkansaajajärjestöjen TNS-Gallupilla teettämään kyselyyn vastasi 1158 suomalaista 27.2 - 3.3 välisenä aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot