Mainos
Mainos

Kaksi pidätetty vappuyön kahakoista

Ylikomissario Kari Tolvanen kertoo, että nyt vangittu 25-vuotias oli jonkinlainen mellakoiden johtaja. Toinen vangituista miehistä oli yrittänyt sytyttää makasiinien sisällä tulipaloa.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi miestä vappuyön väkivaltaisuuksien takia.

Tänään vangitut miehet ovat iältään 25- ja 29-vuotiaita, ja he ovat kotoisin Helsingistä. Miehistä nuorempaa epäillään väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vanhempaa taas tuhotyön yrityksestä.

Kolmas makasiinien vappuhulinoiden takia pidätettynä ollut helsinkiläismies päästettiin torstaiaamuna vapaaksi. Rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista sanoo, että noin kolmekymppinen mies määrättiin matkustuskieltoon.

Tolvanen ei halua esitutkinnan tässä vaiheessa ottaa tarkemmin kantaa siihen, missä roolissa vangitut mahdollisesti olivat hulinoinnissa. Jotain päätelmiä voi tietenkin tehdä rikosnimikkeiden perusteella.

- Missään tapauksessa mitään päätekijöitä nämä henkilöt eivät tämän hetken tiedon mukaan ole, rikosylikomisario suostui valottamaan.

Makasiinien purkaminen alkaa

Rikoksiin epäillään osallistuneen kaikkiaan kymmeniä ihmisiä. Tähän mennessä kiinniotettuna on ollut yhteensä 17 ihmistä. He ovat 17-30-vuotiaita eteläsuomalaisia miehiä ja naisia. Tolvasen mukaan osa on ollut poliisin kanssa tekemisissä jo aiemmin, mutta hyvin vähäisistä asioista.

Vappuyön rettelöinnissä poliiseja ja palomiehiä heiteltiin muun muassa kivillä ja laudanpätkillä. Makasiinien pihalla ja sisätiloissa sytytettiin nuotioita. Alueella oli myös räjähdysvaara tuleen heitetyn kaasupullon takia.

Tolvanen haluaa edelleen muistuttaa, että suurin osa makasiineilla vappuaan viettäneistä oli paikalla juhlimistarkoituksessa ja käyttäytyi nuhteettomasti.

VR:n makasiineina tunnettujen rakennusten purkaminen Musiikkitalon tieltä alkoi Helsingin Töölönlahdella torstaina työmaa-alueen aitaamisella. Varsinainen purkutyö alkaa ensi viikolla.

Osa eteläisestä makasiinista säilytetään ja purettavia rakennusosia hyödynnetään myös uusiokäytössä.

Makasiinit omistavan Senaatti-kiinteistöjen mukaan työ on sopimuksen mukaisesti valmis elokuun puoleen väliin mennessä.

Töölön tavara-aseman makasiinit valmistuivat vuonna 1899.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme