Mainos
Mainos

Kaksi pidätetty yrityksestä kopioida korttitietoja

Etelä-Suomessa viikonloppuna tehdystä pankkikorttien kopiointiyrityksestä on pidätetty kaksi ihmistä.

Poliisi on pidättänyt kaksi ihmistä epäiltynä viime viikonloppuna tapahtuneesta mahdollisesta pankkikorttitietojen kopioinnista. Pidätykset tehtiin eilen illalla.

Viikonloppuna magneettijuovaisten korttien tietoja kopioitiin tai yritettiin kopioida Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa automaattien kortinlukijan eteen liitetyllä lisälaitteilla. Asian paljastuttua pankit sulkivat varmuuden vuoksi heti noin 800 korttia.

Keskusrikospoliisi tutkii pidätettyjen osuutta tapahtumiin. Keskusrikospoliisin rikoskomisarion Timo Laineen mukaan kiinniotto perustui pitkälti epäillyistä saatuihin tuntomerkkeihin.

- Kiinnioton perusteella varmistui, että kyseisiä henkilöitä on ainakin tässä vaiheessa syytä epäillä näistä teoista, Laine kertoo.

Poliisi ei pysty vielä kertomaan, mitä kansallisuutta pidätetyt edustavat ja onko heidän hallustaan mahdollisesti löydetty korttien lukemiseen käytettyä lisälaitetta tai korttien tietoja. Poliisi lupaa tiedottaa asiasta heti, kun tutkimukset edistyvät.

Korttien lukemiseen käytettäviä lisälaitteita on poliisin mukaan erilaisia ja niiden malli riippuu myös siitä, minkätyyppinen automaatti on. Pankkiautomaattiin asennettu lisälaite on kuitenkin helposti havaittavissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot