Mainos
Mainos

Kaksi rajua paloa Kokkolassa – sytytetty mahdollisesti tahallaan

Kokkolan vanhankaupungin alueella riehui viime yönä kaksi rajua tulipaloa. Poliisi tutkii, sytytettiinkö palot tahallaan.

Pelastuslaitos sai kello 4.51 tiedon, että kaksikerroksinen talo palaa Pormestarinkadun kupeessa. Viisi minuuttia myöhemmin tästä, pelastuslaitos sai tiedon grillipalosta, joka roihusi 400 metrin päässä Pormestarinkadulta.

Kun palomiehet saapuivat palopaikoille, molemmat rakennukset olivat täysin tulessa ja ne tuhoutuivat palossa kokonaan. Apulaispelastusjohtaja Matti Koiviston mukaan on erittäin harvinaista, että kaksi paloa riehuu lähes yhtä aikaa lähekkäin.

Kyseessä voi olla tihutyö. Poliisin mukaan palojen tahallista sytyttämistä ei ole voitu sulkea pois.

Pormestarinkadun 600-neliöisessä talossa sijaitsi liikehuoneistoja sekä asuntoja. Koiviston mukaan ihmiset onnistuivat pelastautumaan viime tingassa.Yksi asukas sai savukaasuräjähdyksessä lasinsiruja poskeensa.

– Lisäksi viimeisin ihminen joutui tulemaan ikkunan kautta, kun muut reitit olivat tukossa. Ilmeisesti yksi koira on jäänyt taloon, Koivisto kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa vaarana oli, että palo olisi levinnyt muihin rakennuksiin. Vanhankaupungin kaupunginalue on tunnettu puutaloista. Myös grillipalossa oli vaarana, että palo olisi levinnyt muihin rakennuksiin, mutta pelastusmiehet onnistuivat sammuttamaan palot.

Sammutustöihin osallistui yli kymmenen pelastusyksikköä. Raivaustyöt kestävät aamun ajan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme