Mainos
Mainos

Kaksi rakennustyömiestä kuoli Helsingissä

Kaksi rakennustyömiestä on kuollut työtapaturmassa Helsingin keskustassa. Poliisin mukaan miehet putosivat noin kymmenen metriä rakennushissin rakenteiden petettyä.

Kaksi miestä on kuollut rakennustelineiden romahdettua Helsingin keskustassa. Poliisin mukaan miehet olivat olleet ikkunanvaihtotöissä, kun seinän vierustaa pitkin kulkeneen rakennushissin rakenteet pettivät.

Turma sattui hieman ennen kolmea iltapäivällä Runeberginkatu 19:n edessä. Rakennustyömiehet putosivat noin kymmenen metrin korkeudelta, ja he loukkaantuivat vakavasti.

Uhrit vietiin Meilahden sairaalaan, mutta he menehtyivät vammoihinsa. Miehet olivat syntyneet vuosina 1969 ja 1972, ja he olivat kotoisin Turun seudulta.

Onnettomuudessa ei loukkaantunut muita ihmisiä. Runeberginkatu jouduttiin sulkemaan turman vuoksi. Tapahtumapaikalla on yleensä vilkas liikenne ja lähistöllä sijaitsevat muun muassa kauppakorkeakoulut.

Poliisi ja työsuojeluviranomaiset tutkivat tapausta työtapaturmana.

Työpaikalla kuolemaan johtaneita työtapaturmia sattui viime vuonna ennakkotiedon mukaan yhteensä 38, edellisvuonna 40. Näissä luvuissa ovat mukana myös työliikenteessä sattuneet onnettomuudet ja väkivaltatapaukset. Työmatkalla sattuneita kuolemaan johtaneita tapaturmia korvattiin vuonna 2004 ennakkotietojen mukaan yhteensä noin 18, vuonna 2003 yhteensä 20.

Kuolemaan johtaneiden työpaikkatapaturmien määrä on vuosina 1996-2003 vaihdellut välillä 35-58. Rakennustöiden tapauksia on ollut viime aikoina noin joka kolmas. Niissä menehtyi yhteensä 11 työntekijää.

Lähes 80 prosenttia vakavista työpaikkatapaturmista sattuu miehille.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 10.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme