Mainos
Mainos

Kaksi suomalaista kuoli lumivyöryssä Norjassa

Kaksi suomalaista kuoli Pohjois-Norjassa sattuneessa lumivyöryssä. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui kolme suomalaista, kertoi Norjan poliisi.

Kaikkiaan 11-jäseninen suomalaisryhmä oli kiipeilyretkellä Lyngenissä, joka sijaitsee Tromssan ja Kilpisjärven puolivälissä. Poliisi sai hälytyksen onnettomuudesta kello 9.40 aamulla paikallista aikaa.

Uhrien lukumäärää ei aluksi tiedetty, mutta puolenpäivän jälkeen poliisi vahvisti, että kuolleita oli kaksi.
-Pelastushelikopterin miehistön mukaan lumivyöryssä kuoli kaksi ihmistä, kertoi paikallinen poliisipäällikkö Kurt Pettersen uutistoimisto NTB:lle.
Kolme loukkaantunutta kuljetettiin Tromssan sairaalaan hoidettavaksi. Tromssan aluesairaalan mukaan loukkaantuneet suomalaismiehet olivat 20-30-vuotiaita. Heidän saamansa vammat ovat ylilääkäri Gunnar Knutsenin mukaan lieviä.

Helikoptereita ja etsintäkoiria

Onnettomuusvuori

Pelastusoperaatioon osallistui pelastus- ja ambulanssihelikopteri sekä etsintäkoiria. Skaidevarrin tunturilla kiipeillyt suomalaisryhmä oli lähtenyt liikkeelle kello yhdeksältä aamulla. Noin 30 metriä leveä lumivyöry oli alkanut läheltä tunturin lakea.

Sää oli onnettomuushetkellä aurinkoinen, mutta muutamaa päivää aiemmin seudulla oli satanut rankasti lunta. Ryhmään kuuluneet kuusi muuta kiipeilijää olivat jääneet aamulla leiriin Skaidevarrille. Myös heidät oli määrä vielä tänään kuljettaa Tromssan aluesairaalaan. Skaidevarrin 1158 metriä korkea tunturi sijaitsee Lyngenin Tyttebärdalenissa. Alue on tunnettu erityisesti ulkomaalaisten suosimana kiipeily- ja hiihtomaastona. Suomalaisryhmä oli suunnitellut viettävänsä pääsiäisen tuntureilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme