Mainos
Mainos

Kaksi suurta huumeiden salakuljetusverkostoa paljastui

Ensimmäistä kertaa havaittiin, että eri aineita välitettiin omina ketjuinaan, vaikka ne päätyivät samaan jakelupisteeseen.

Eteläinen tullipiiri on paljastanut laajan huumeorganisaation, joka oli keskittynyt amfetamiinin ja ekstaasin salakuljetukseen. Liigalla oli vahvoja kytköksiä Pohjanmaalla paljastuneeseen huumerinkiin.

Juttua tutkittiin yli neljä kuukautta, ja samalla onnistuttiin takavarikoimaan yksitoista kiloa amfetamiinia ja yli 1000 Subutex-tablettia. Tutkinnan aikana tehtiin kolme isoa amfetamiinitakavarikkoa Helsingissä. Ensimmäinen takavarikko tapahtui joulukuussa.

Tutkinnan yhteydessä on vangittu seitsemän miestä epäiltyinä törkeistä huumausainerikoksista. Tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Markus Sohlström sanoo, että epäillyt ovat virolaisia ja venäläisiä. He ovat sekä kuriireja että liigan väliporrasta. Päätekijät ovat Sohlströmin mukaan karkuteillä.

Katukaupassa liigalta takavarikoitujen huumeiden arvo olisi ollut jopa 300.000 euroa.

Paljastuneesta organisaatiosta huomattiin ensimmäisiä kertoja, että rikollisliigoille oli syntynyt ketju, jossa aineita välitettiin omina ryhminään.

Tulliylitarkastaja Markus Sohlströmin mukaan huumeille oli tehty tarkat jaot jo Virossa, jossa toimii selvästi omat organisaationsa eri aineille.

Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa lähiaikoina.

Myös Vaasassa suuri takavarikko

Verkoston toiminta ulottui Vaasaan asti, missä tulli takavarikoi kilokaupalla amfetamiinia ja tuhansia huumetabletteja. Juttua tutki tullin lisäksi keskusrikospoliisi ja paikallispoliisi.

Liiga kuljetti huumeita ulkomailta Pohjanmaalle, mistä aineita välitettiin eteenpäin. Viranomaiset takavarikoivat yli kolme kiloa amfetamiinia, noin 2000 ekstaasitablettia ja saman verran Subutex-tabletteja.

Samalla selvisi myös 210000 savukkeen salakuljetus ja välittäminen. Tutkinnan aikana on ollut vangittuna useita Suomessa asuvia ihmisiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot