Mainos
Mainos

Kaksi tavarajunaa törmäsi Oulussa – "veturi kallellaan, vaunut kaatuneena kasassa"

Kaksi tavarajunaa on törmännyt toisiinsa Oulun ratapihalla Säveltäjänkadun kohdalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman ennen viittä iltapäivällä.  

Tavarajuna törmäsi toisen tavarajunan perään, ja veturi ja kolme vaunua suistuivat raiteilta. 

– Veturi on kallellaan kiskojen vieressä, vaunut ovat kaatuneena kasassa. Ne hinataan pois, mutta kyseessä on iso operaatio, sillä kalusto on massiivista, kertoo palomestari Kimmo Virkkala.  

Törmänneen veturin kuljettaja loukkaantui tilanteessa lievästi, ja hänet kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan jatkotutkimuksiin. Molemmissa junissa oli sisällä vain veturin kuljettajat. Virkkalan mukaan molemmat tavarajunat kuljettivat puutavaraa. 

Liikenne on turmapaikalla tällä hetkellä poikki. Alueella on myös katkennut sähkölinjoja, ja rataverkossa on jännitekatko. 

– Henkilöliikenne ohjataan toista kautta, joten poikkeamaa ei pitäisi tulla. Tavaraliikenteessä voi tulla viivästyksiä, sillä rata on poikki, Virkkala kertoo. 

Onnettomuustutkintakeskus selvittää onnettomuuden syytä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme