Mainos
Mainos

Kaksi teinipoikaa on tunnustanut osan Tuusulan tuhopoltoista

Vuoden aikana kahden teinin epäillään sytyttäneen peräti viisi paloa.

Tuusulaa riepotellut tuhopolttojen vyyhti on aukeamassa poliisille. Rikoskomisario Pekka Heikkinen Keski-Uudenmaan poliisista kertoo, että kaksi teinipoikaa on kuulusteluissa myöntänyt sytyttäneensä useita paloja Jokelassa. Tuhopoltot tehtiin noin vuoden aikana.

- Tietoisuutta tai hiljaista hyväksyntää on ollut meidän käsityksemme mukaan laajemminkin mutta teot, jotka on myönnetty, ovat olleet lähinnä näiden kahden käsialaa, Heikkinen sanoo.

Poliisi pääsi tuhopolttosarjan jäljille tammikuisen polttopulloiskun jälkeen. Isku tapahtui nuorten alkoholin ja riitelyn sävyttämien kotibileiden jälkimainingeissa, kun 15-vuotias koulupoika kävi yön hämärissä tuikkaamassa riitakaverinsa kotitalon tuleen. Jokelan Pertussa sijaitsevassa talossa oli tapahtumahetkellä paikalla perheen isä, joka pelastautui liekeistä.

Vyyhteen sisältyy viisi paloa

Teinipoika on tunnustanut kuulusteluissa sytyttäneensä palon polttopullolla. Lisäksi hän on kertonut pahoinpidelleensä talossa asuvan samanikäisen pojan aiemmin illalla.

Poikaa epäillään murhan yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä. Illalla sattuneesta pahoinpitelystä epäillään myös kahta muuta pojan ikätoveria.

15-vuotias poika on lisäksi erään toisen ikätoverinsa kanssa myöntänyt syyllistyneensä vanhan tärkkelystehtaan eli Tamron paloon, koulukeskuksen laajennustyömaan paloon sekä koulukeskuksen ilmastointihuoneen paloon. Heikkisen mukaan tapauksia tutkitaan tässä vaiheessa törkeinä vahingontekoina ja tuhotyön yrityksenä.

Vyyhtiin liittyy mainittujen lisäksi kaksi muuta tahallaan sytytettyä paloa. Näistä toinen eli tyhjillään olleen puukoulun palo ei Heikkisen mukaan näytä selviävän tässä yhteydessä. Sen sijaan koulukeskuksen roskakatoksen palo on selvityksen alla.

Keski-Uudenmaan poliisi on tehnyt tapausten selvittelyssä yhteistyötä sosiaalityöntekijöiden ja paikallisen koulun kanssa.

(MTV-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme