Mainos
Mainos

Kaksi viidestä säästää eläkepäiviä varten

Lähes kaksi viidestä suomalaisesta säästää tavalla tai toisella eläkepäiviään varten. Eläketurvakeskuksen kyselyn mukaan 39 prosenttia säästää tai on säästänyt.

Miehet ja naiset säästävät yhtä yleisesti, mutta ikäryhmien välillä on selviä eroja. Aktiivisimpia säästäjiä ovat keski-ikäiset, sillä 35-44-vuotiaista säästi lähes joka toinen. Korkeammin koulutetut olivat myös keskimääräistä aktiivisempia säästäjiä.

Ne, jotka eivät säästäneet, perustelivat tätä useimmin taloudellisilla syillä. Yli puolet ei-säästäjistä ilmoitti, ettei heillä ole mistä säästää. Vajaa viidennes sanoi aikovansa aloittaa säästämisen myöhemmin, ja lähes yhtä moni sanoi kuluttavansa rahansa mieluummin tässä ja nyt.

Luottamus eläkejärjestelmään ei vaikuttanut säästämiseen suuresti. Säästäjistä kaksi kolmannesta luotti, että eläke takaa kohtuullisen toimeentulon vanhuudessa. Ei-säästäjistä tätä mieltä oli vajaat 59 prosenttia.

Vapaaehtoista säästämistä selvitti Eläketurvakeskuksen ekonomisti Sanna Tenhunen viime vuonna tehdyn kyselyn perusteella. Kyselyyn vastasi lähes 2500 18-67-vuotiasta suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme