Mainos
Mainos

Kaksi virolaismiestä ui yli Suomenlahden

Kaksi virolaisuimaria on onnistunut ylittämään yhtäjaksoisesti uimalla Suomenlahden. Ensimmäisenä heistä rantautui Suurupin niemelle aamuyöllä yhden aikoihin Bruno Nopponen. Hän on tiettävästi ensimmäisen, joka onnistui urakassa Suomesta Viroon. Priit Vehm rantautui samaan paikkaan hieman ennen puoli viittä.

Molemmat lähtivät uimaan varhain eilisaamuna Porkkalasta. 55 kilometrin uintisuoritus vei Nopposelta kaikkiaan 19 tuntia ja 13 minuuttia. Vehm kulutti matkaan 22 tuntia ja 22 minuuttia.

Myös neljä muuta uimaria yritti Suomenlahden ylitystä, mutta he keskeyttivät. Uimareiden matkaa seuranneen blogin mukaan ensimmäiset keskeyttäjät jaksoivat uida yli kuusi tuntia, ja he pääsivät noin 20 kilometrin päähän Suomen rannikolta.

Nopponen on 34-vuotias uintivalmentaja. Seurueen muut jäsenet olivat harrastelijauimareita.

Nonstopina yli Suomenlahden

Pitkänmatkan uimarit aloittivat urakkansa Kirkkonummen Porkkalanniemeltä eilisaamuna kello kuuden aikaan. Sää oli silloin kesän parhain: ilman lämpötila 17 astetta ja vesi hieman lämpimämpää. Päivän aikana lämpötila kohosi 20 asteeseen ja veden lämpötila 19:ään. Aallon korkeus oli puoli metriä ja myötätuuli kahdesta neljään metriä sekunnissa.

Ensimmäiset kaksi uimaria keskeyttivät jo puolenpäivän aikaan, kolmas kiipesi saattavaan veneeseen siitä kuuden tunnin päästä ja neljäs edellisestä reippaan tunnin päästä. Bruno Nopponen ja Priit Vehm jatkoivat, Bruno kärjessä varmistusveneensä ja tukijoukkonsa perässä.

Viron mantereen Bruno Nopponen saavutti kello 1.15 aamuyöllä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme