Mainos
Mainos

Kaksi WWF:n lintuasiantuntijaa avustustöihin Viroon

Turma-alueelta on löytynyt ainakin 800 öljyyn kuollutta vesilintua.

Kaksi WWF:n lintuasiantuntijaa matkaa Viroon auttamaan öljyonnettomuuden uhreiksi joutuneiden eläinten pelastustöissä.

Hannu Ekblom ja Risto Karvonen osallistuvat pelastustöihin yhdessä paikallisten viranomaisten ja vapaaehtoisten kanssa. Viroon lähti tänään myös eläinlääkäri Einar Eriksson.

Virossa keskiviikosta saakka ollut WWF:n öljyntorjuntajoukkojen projektikoordinaattori Toni Jokinen kertoi, että öljyyntyneitä mutta lentokykyisiä lintuja on lähes mahdoton saada kiinni käsin.

- Öljyä pulpahtelee jatkuvasti lisää jäälauttojen välistä, ja tuhon lopullinen laajuus selviää vasta ehkä kuukausien kuluttua, kuvaili Jokinen.

Suomalaiset asiantuntijat auttavat varsinkin vahingoittuneiden lintujen kiinniottamisessa ja hoitamisessa.

Viron luoteisrannikolta löytyi viikonloppuna laaja öljypäästö. Pelastustöissä mukana olleet ovat löytäneet ainakin 800 öljyyn kuollutta vesilintua, ja yli 5 000 linnun pelätään kuolevan.

WWF perää öljyntorjuntavalmiuksien ja lintujen hoidon parantamista Suomenlahdella. WWF aloitti sähköpostikampanjan, jossa vedotaan koko hallitukseen, jotta valtion ensi vuoden budjettiin varattaisiin rahaa öljyyntyneiden lintujen hoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme