Mainos
Mainos

Kaksio Helsingin Kalliossa menee aina kaupaksi

Huolimatta talouden epävarmoista euronäkymistä, asuntokauppa käy suurin piirtein entiseen malliin. Kiinteistönvälityslan Keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Malilan mukaan kauppa on käynyt myös kesällä kohtuullisesti, mutta asuntojen myyntihinnat ovat hieman pidentyneet.

- Myyntiajat olivat heinäkuussa noin viikkoa pidemmät kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kuun lopussa käytetyn asunnon keskimääräinen myyntiaika oli noin 9 viikkoa, Malila sanoo.

Kysynnän ja tarjonnan puolella on myös tapahtunut pieniä muutoksia. Asioita varmistellaan Malilan mukaan kaupanteossa enemmän kuin ennen.

Kesällä asuntojen hinnat ovat tyypillisesti jonkin verran vaihdelleet kuukausittain. Toimitusjohtaja odottaa mielenkiinnolla hintojen osalta kolmatta vuosineljännestä, sillä silloin tulee näkyviin, onko asuntojen hinnoissa tapahtunut pitkäjänteisempiä trendimuutoksia.

Pääkaupunkiseutu on perinteisesti ollut ja on edelleen oma lukunsa maan asuntokaupassa. Kauppa käy vilkkaimmin pienissä ja halvemmissa kohteissa, jotka ovat kuitenkin hyvällä paikalla. Malilan mukaan esimerkiksi Helsingin Kalliosta puhutaan, että taantumat tai talouden muutkaan heilahtelut eivät vaikuta alueella ollenkaan. Kauppa käy jatkuvasti vilkkaana.

- Opiskelijapaikkakunnilla ja kasvukeskuksissa pieniä, hyvillä paikoilla olevia asuntoja tarvittaisiin vielä enemmän.

Toimitusjohtaja summaa monen, varsinkin asuntoaan myyvän mietteet.

- Kysymyshän on hinnasta. Jotkut asunnot pitävät pintansa, jos ne eivät ole kuntoonsa nähden kohtuuttomasti hinnoiteltuja. Kun kysyntää tällaisille on, niin asunnot vaihtuvat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme