Mainos
Mainos

Kalakuolemista toivotaan ilmoituksia nopeasti

Kuolleiden kalojen löytämisestä tulisi Uudenmaan ympäristökeskuksen mukaan ilmoittaa mahdollisimman pian ympäristöviranomaisille. Kalakuolemien selvittäminen muutamankin päivän viiveellä vaikeuttaa huomattavasti kuolemansyyn selvittämistä. Ympäristökeskuksen mukaan kalakuolemien aiheuttaja voi olla hetkellinen happikato tai päästö, joka virtaavassa vedessä kulkeutuu alavirtaan.

Paikalta myöhemmin otettu vesinäyte ei siten kerro, mistä kalakuoleman aiheuttanut päästö on peräisin. Jos näyte vesistöstä saadaan otetuksi mahdollisimman pian, on päästön aiheuttajan selvittäminen helpompaa ja varmempaa. Hyvinkäällä pidetään kalakuolemaseminaari Vantaajokipäivän yhteydessä ensi sunnuntaina. Seminaarissa selvitetään, miten kalakuolemien havaitsijan tulisi toimia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot