Mainos
Mainos

Kalapalakohun kirvoittama selvityspyyntö ärsyttää Vantaalla

Vantaan opetuslautakunta on hyväksynyt virkamiesten laatiman selvityksen Vantaan peruskoulujen tilasta. Selvitys annetaan opetusministeriölle.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on pyytänyt opetusministeriötä selvittämään, toimiiko Vantaan peruskoulujen oppilashuolto, ja onko opiskeluympäristö turvallinen.

Taustalla on niin sanottu kalapalajupakka Vantaankosken koululla. Tammikuinen tapaus sai alkunsa, kun koulun oppilas otti sallittua enemmän ruokaa. Tilanne kärjistyi lopulta oppilaan ja opettajien välillä niin pahaksi, että rauhoitteluun tarvittiin poliisia.

Helsingin Sanomien mukaan selvityspyyntö Vantaan peruskoulujen tilasta herättää tiukkaa arvostelua kaupungin luottamushenkilöissä ja johdossa.

Opetuslautakunnan puheenjohtajan Paula Lehmuskallion (kok.) mielestä selvityspyyntö on tehty melko kevyin perustein käyttäen aineistona Ilta-Sanomia.

Lehmuskallion mukaan lehtijuttujen otsikot eivät vastanneet todellisuutta, ja Vantaa haluttiin ottaa silmätikuksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot