Mainos
Mainos

Kalastajat haluavat korvauksia hylkeistä

Kalastajat ja kalankasvattajat vaativat tavatessaan eduskuntaryhmien edustajat, että hylkeiden elinkeinolle aiheuttamat vahingot on korvattava täysimääräisesti.

Kalatalouden keskusliitto, Suomen ammattikalastajien liitto sekä Suomen kalankasvattajaliitto sanovat, että hylkeet aiheuttavat vuosi vuodelta yhä pahempia tappioita kalataloudelle. Hallin ja Itämeren norpan kasvavat kannat verottavat kalastajien mukaan rannikolla tänä vuonna saalista noin neljän miljoonan markan edestä ja kalanviljelyä miljoonan markan arvosta.

Yksittäisillä kalanviljelijöillä vuosittaiset hyljevahingot nousevat liittojen mukaan satoihin tuhansiin markkoihin. Rannikon kalastusvakuutusyhdistykset korvaavat vain pyydysten vahingoittumisen, eivät saalismenetyksiä. Metsästyslaissa puolestaan sanotaan, että petoeläinten aiheuttamat vahingot voitaisiin korvata valtion varoista. Liittojen mukaan varoja ei tähän tarkoitukseen ole toistaiseksi käytetty.

Liitot odottavat nyt, että hylkeiden aiheuttamat vahingot kalastuselinkeinolle otetaan tämän vuoden talousarvioon ja ne korvataan alalle täysimääräisinä. Asia on kirjattu myös nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot