Mainos
Mainos

Kalastusalus jäi rahtialuksen alle ja upposi Suomenlahdella

Suomenlahdella on uponnut kalastusalus. Rajavartiolaitos sai tiedon onnettomuudesta tänään kello 5.30.

Hälytys lähetettiin suomalaiselta kalastusalus Florencelta Viron meripelastusvastuualueelta keskeltä Suomenlahtea Porkkalan ja Naissaaren välistä. Rajavartiolaitos välitti tiedot Tallinnaan.

Miehistön etsintöihin osallistui virolainen meripelastushelikopteri ja rahtialus Kaunas.

Rajavartiolaitos hälytti alueelle lisäksi ulkovartiolaivan ja partioveneen. Etsintöjen aikana alueella havaittiin öljyä ja romua. Rajavartiolaitoksen mukaan näkyvyys alueella oli erittäin huono.

Hieman aamuyhdeksän jälkeen Rajavartiolaitoksen partiovene löysi Florencen pelastuslautan ja pelasti aluksen nelihenkisen miehistön.

Rahtialus pysäytettiin Hangossa

Florencen omistaa suomalainen yritys. Aluksen päällikön mukaan rahtialus ajoi kalastajien päälle, jonka seurauksena kalastusalus upposi noin minuutissa.

Nopeasta tilanteesta huolimatta miehistö ehti pelastautua pelastuslauttaan ja henkilövahingoilta vältyttiin.

– Oli onni, että miehistö oli turman hetkellä töissä, eikä kukaan ollut nukkumassa. Miehistö oli kannella ja valmiina lähtemään aluksesta, kertoi meripelastusjohtaja Ossi Pylväläinen.

Florencen miehistö on kansallisuudeltaan virolainen.

Rajavartiolaitos on pysäyttänyt onnettomuuden mahdollisen toisen osapuolen Hangon eteläpuolella. Rahtialuksen henkilöstö on alustavasti kertonut yhteentörmäyksestä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme