Mainos
Mainos

Kalatalouden palkinto katiskamestarille

Kalatalouden tunnustuspalkinto myönnettiin katiskamestari Veikko Hakalalle erityisen hyvin pyytävän katiskamallin kehitystyöstä.

Kalatalouden vuotuinen tunnustuspalkinto on myönnetty katiskamestari Veikko Hakalalle. Palkintoperustelujen mukaan Korpilahdelta kotoisin oleva Hakala on merkittävällä tavalla edistänyt Suomen kalataloutta.

- Katiskamestari Veikko Hakala on kehitellyt sellaisen hyvin pyytävän uuden katiskamallin, jota on ollut markkinoilla noin 5 vuotta. Sillä pystyy kalastamaan sekä ruokakalaa että monipuolisesti eri lajeja kaikkina vuodenaikoina, myös jään alta. Se soveltuu erityisen hyvin hoitokalastuspyyntiin, eli sillä voidaan poistaa pieniä särkikaloja, ahvenia, kiiskiä vesistöstä ja antaa tilaa paremmille kaloille, Kalatalouden Keskusliiton toiminnanjohtaja Markku Myllylä sanoo.

Palkinnon saaja puolestaan pitää palkintoa positiivisena tunnustuksena vuosien kehittelytyölle.

- Mitä tätä katiskankehittelytyötä tässä nyt on vuosia tehnyt ja yli 38 000 testipyyntivuorokautta tuolla järvelläkin niitten kanssa touhunnut niin en minä ainakaan koe aikaa hukkaan heitetyksi. Kyllä sitä tietysti on aikaa juhliakin, vaikka tässä on nyt näiden työasioidenkin suhteen aika kiirettä, kun katiskakalastus ajoittuu kevääseen.

Parkitusta mateennahasta valmistettu taulu sekä kunniakirja luovutettiin katiskamestari Hakalalle Kalatalouden Keskusliiton kokouksessa Seinäjoella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme