Mainos
Mainos

Kaleva: Eduskunnalla kiire lakiesitysten kanssa

Eduskunnan valiokunnissa on käsiteltävänä vielä lähes 70 uutta lakiesitystä ennen vaalikauden loppua, kertoo sanomalehti Kaleva.

Käsittelyyn ovat vielä tulossa esimerkiksi uusi autovero, ulkomaalaislaki sekä esitys valtiosihteereistä. Kovin ruuhka on laki-, hallinto- ja perustuslakivaliokunnassa sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Vaalikausi päättyy 11. maaliskuuta, mutta sanomalehti Kalevan laskujen mukaan todellista työaikaa on noin kuukauden verran.

Lehden haastatteleman eduskunnan lainsäädäntöjohtajan Keijo Koivukankaan mukaan eduskunnalla onkin vielä iso urakka. Lakivaliokuntaa johtava Henrik Lax sen sijaan uskoo Kalevan haastattelussa, että kaikki keskeneräiset lait saadaan käsiteltyä. Ne lakiesitykset, joita ei ehditä käsitellä vaalikauden loppuun mennessä, raukeavat.

Näin uhkaa käydä esimerkiksi ulkomaalaislaille, arvelee hallintovaliokunnan puheenjohtaja Matti Väistö. Eduskunta jää joululomalle ensi perjantaina ja palaa lomalta tavallista aikaisemmin eli 7. tammikuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme