Mainos
Mainos

Kaleva: Eläkeläisten hakemukset ruuhkauttivat Kelan

Kela on joutunut palkkaamaan lisää työvoimaa selvittämään takuueläkehakemusten valtavaa määrää, kirjoittaa Kaleva.

Lehden mukaan Kelan toimipisteitä on ruuhkautunut maaliskuun alussa voimaan tulevan takuueläkelain vuoksi. Pohjois-Suomessa hakemuksia selvittämään on palkattu kymmenkunta työntekijää lisää.

Kelaan on lähetetty puolen viikon aikana lähes 74 000 takuueläkehakemusta, joista alle kolmasosa on ehditty ratkaista. Huolestua ei silti kannata. Kelan etuuspäällikkö Pirjo Raute lupaa, että kaikki helmikuun aikana saapuneet hakemukset ehditään käsitellä ennen ensimmäistä maksupäivää, joka on 22. maaliskuuta.

Takuueläke nostaa kokonaiseläkkeen suuruuden 687,74 euroon. Siihen ovat oikeutettuja henkilöt, joiden eri eläkkeiden yhteenlaskettu määrä jää tämän summan alle. Esimerkiksi pelkästään täyttä kansaneläkettä saavien tulot kasvavat yli sadalla eurolla.

Eläkkeen uuteen lisään on oikeutettu arviolta 116 000 eläkeläistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot