Mainos
Mainos

Kaleva: Enemmistö luottaa yhä euroon

Kaksi kolmasosaa suomalaisista kannattaa yhä Suomen pysymistä Euroopan rahaliitossa, ilmenee sanomalehti Kalevan teettämästä kyselystä. Vajaan neljänneksen mielestä Suomen pitäisi erota eurosta ja ottaa markka takaisin.

Kalevan Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan keskustan kannattajien eurokriittisyys on vuoden aikana selvästi lisääntynyt. Vuosi sitten vain 17 prosenttia keskustan kannattajista oli valmis eroamaan rahaliitosta. Nyt keskustaa viime vaaleissa äänestäneistä lähes kolmannes kannattaa eroa eurosta ja markan ottamista käyttöön.

Perussuomalaisten kannattajista 48 prosenttia on valmis eroamaan eurosta. Euron kannattajia perussuomalaisissa on 41 prosenttia.

Euromyönteisimpiä ovat RKP:n kannattajat, joista 95 prosenttia kannattaa rahaliitossa pysymistä.

Kyselyyn haastateltiin heinäkuun lopussa satunnaisotannalla noin tuhatta yli 15-vuotiasta mannersuomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot