Mainos
Mainos

Kaleva: Katainen karsisi presidentin valtaoikeuksia

Kokoomuksen puheenjohtajanJyrki Kataisen mielestä tasavallan presidentin tulisi keskittyä vain seremoniallisiin tehtäviin, kirjoittaa sanomalehti Kaleva.

Jyrki Katainen

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ehdottaa, että seuraavalla vaalikaudella arvioidaan presidentin valtaoikeudet sekä perustuslain toimivuus.

Kataisen mukaan presidentiltä karsitaan tulevaisuudessa todennäköisesti kaikki valtaoikeudet. Hänen mielestään presidentin ei tulisi puuttua lainkaan EU-asioihin.

- Hallitus ja eduskunta eivät ole niin vastuuttomia, että tarvitaan ristiriitojen sovittelija, jolla on poliittista toimivaltaa, Katainen sanoo Kalevalle.

Kokoomusjohtaja näpäyttää lehden haastattelussa myös valtiovarainministeri Eero Heinäluomaa, joka on väittänyt porvaripuolueiden juonivan SDP:n syrjäyttämistä hallituksesta julkisella kassakaappisopimuksella.

-Demarit voisivat sanoa suoraan suomalaisille, että he eivät halua, että kokoomuksella ja keskustalla on yhteistyösuhteita, Katainen toteaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme