Mainos
Mainos

Kaleva: Koiria hakataan yhä raaemmin

Koiriin kohdistuva väkivalta on viime aikoina raaistunut. Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton vapaaehtoinen eläinsuojeluvalvoja Sinikka Rauma kertoo Kalevan nettisivuilla saavansa tällä hetkellä eniten eläinsuojeluilmoituksia huonosti kohdelluista koirista.

Muutos aikaisempaan näkyy Rauman mukaan nimenomaan aiempaa kovempana väkivaltaisuutena koiria kohtaan. Kun omistaja menettää hermonsa, niin hakataan koira. Väkivallan taustalla on usein alkoholi ja huumeet.

Rauman huolenaiheena on myös koirien sisäsiisteys. Hän sanoo kohdanneensa monia jopa kaksivuotiaita koiria, jotka eivät olekaan oppineet sisäsiisteiksi.

- Sehän tarkoittaa, että omistajalla ei ole ollut joko viitseliäisyyttä tai aikaa koiran kasvatukseen. Se taas aiheuttaa pahimmillaan terveysongelman koiralle, koska koiran ympäristön pitää olla puhdas, kuten ihmistenkin elinympäristön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme