Mainos
Mainos

Kaleva: Laaksonen siirtäisi ydinjäteratkaisua

Säteilyturvakeskuksen entisen pääjohtajan Jukka Laaksosen mielestä viimeaikainen kiistely Fennovoiman ydinjätteiden loppusijoituksesta on ajan ja rahan haaskausta.

Sanomalehti Kalevan haastattelussa Laaksonen muistuttaa, että Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaalle rakennettavan voimalan ydinjätteen loppusijoitus on ajankohtaista vasta 50 vuoden kuluttua.

– Ratkaisulla ei ole kiire, joten ei ole mitään järkeä käydä tätä keskustelua nyt. Poliitikot tekisivät viisaasti, jos he sanoisivat, että palataan asiaan 20-30 vuoden päästä, sanoo äskettäin eläköitynyt Laaksonen haastattelussa.

Hän uskoo, että käytetty ydinpolttoaine voidaan silloin haudata turvallisesti joko Olkiluotoon tai muualle Suomen kallioperään, vaikkapa Pyhäjoen voimalan lähelle.

Uusi luolasto jätteen sijoittamiseksi ei Laaksosen mukaan tulisi olennaisesti kalliimmaksi kuin Olkiluotoon turvautuminen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme