Mainos
Mainos

Kaleva: Lastensuojelun määräaikoihin tiukempi valvonta

Lastensuojeluun kaavaillaan hoitotakuun kaltaista järjestelyä, kirjoittaa Kaleva.

Sen avulla kuntien pysymistä lastensuojelulain mukaisissa aikarajoissa valvottaisiin aiempaa tiukemmin. Lehden tietojen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) alkaisi kerätä tietoja määräajoissa pysymisestä kunnilta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausryhmän päällikkö Hanna Toiviainen Valvirasta sanoo lehdelle, että suunnitteilla olevaa järjestelmää voisi verrata terveydenhuollon hoitotakuuseen. Se otetaan Toiviaisen mukaan käyttöön vuoden 2020 tienoilla.

Nykyään aikarajojen noudattamista seuraavat aluehallintovirastot ja Valvira. Toiviaisen mukaan niiden resurssit eivät riitä.

– Joku aluehallintovirasto saattaa selvittää asiaa joka vuosi, joku parin vuoden välein ja kolmas ei ollenkaan, Toiviainen sanoo Kalevalle.

Uudessa mallissa tietoa kerättäisiin säännöllisesti puolen vuoden tai vuoden välein.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot