Mainos
Mainos

Lyly ja Fjäder kiistävät: Lomarahoista ei ole neuvoteltu

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn (sd.) mukaan keskusjärjestöjen välillä ei ole meneillään neuvotteluja yhteiskuntasopimuksen korvaavasta ratkaisusta.

Huhu neuvotteluista ei pidä paikkaansa, Lyly tviittasi.

Samaa viestittää Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.  

Lännen Media kertoi aiemmin palkansaajien keskusjärjestöjen johdon ja suurimpien ammattiliittojen johtotasojen käyvän neuvotteluja siitä, että palkansaajat tarjoavat hallitukselle lomarahojen puolittamista, mikäli hallitus luopuu pakottavasta lainsäädännöstä.

Lännen Median tietojen mukaan työnantajaleiristä löytyy valmiutta ottaa lomarahojen puolittaminen osaksi viiden prosentin työkustannusten alentamista.  

Samaisen jutun mukaan palkansaajien ylin johto keskustelisi myös mahdollisuudesta tarjota säännöllisen työajan pidentämistä työnantajille.  

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi maanantaina Ylen haastattelussa, että hallitus on valmis hyväksymään vaihtoehtoisen paketin, kunhan se varmasti täyttää vaatimuksen viiden prosentin kustannusten alentamisesta.

Juttua ja otsikkoa päivitetty klo 20: Lyly ja Fjäder kiistävät Lännen Median tiedon, jonka mukaan palkansaajien keskusjärjestöjen johto ja suurimpien ammattiliittojen johtotasot kävisivät neuvotteluja lomarahojen puolittamisesta.

Lyly ja Fjäder ovat MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa huomenna kello 6.40. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme