Mainos
Mainos

Kaleva: Pahvisista ajokorteista halutaan eroon

Suomen Pankkiyhdistyksen suunnitelmien mukaan pahvinen ajokortti ei enää jatkossa kelpaa henkilöllisyystodistukseksi.

-Melkein poikkeuksetta kaikki huijaukset ja väärennökset, joissa on käytetty väärennettyjä henkilöllisyyspapereita, on tehty pahvisilla ajokorteilla. Niissä ei ole käytännössä mitään turvatekijöitä, sanoo Pankkiyhdistyksen turvallisuuspäällikkö Juhani Saarento Kalevassa tänään. Saarennon mukaan pahvikorttien määrä on ollut aikaisemmin niin suuri, että uusien asiakirjojen hankkimista ei ole rohjettu vaatia.

-Nyt meillä on se käsitys, että ihmisiä, joille vanhanmallinen ajokortti on ainoa henkilöllisyystodistus, alkaa olla vähän, Saarento toteaa.

Vanhanmallinen pahvikortti on kolmesta käytössä olevasta ajokorttimallista toiseksi yleisin. Niitatulla valokuvalla varustettu vaaleanpunainen pahvikortti koristaa yli miljoonan autoilijan lompakkoa.

Sanomalehti Kalevan mukaan pahvinen ajokortti saattaa muuttua epäkelvoksi henkilöllisyystodistukseksi aikaisintaan vuoden päästä. Ajo-oikeuden todistamiseen pahvikortti kelpaa jatkossakin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme