Mainos
Mainos

Kaleva: Vanhemmat ja oppilaat julistavat koululakon Kiimingissä – "Tasa-arvo ei toteudu"

Pohjois-Pohjanmaalla Kiimingissä on alkamassa kolmen päivän koululakko tänä keskiviikkona, kertoo Kaleva.

Lehden mukaan Jokirannan koululla alkaa koululakko, jonka syynä ovat pitkään jatkuneet sisäilmaongelmat ja opetuksen järjestäminen tilapäisesti useissa paikoissa. Näistä aiheutuu vanhempien mielestä levottomuutta ja epätasa-arvoa koulunkäynnissä.

– Nykyhetkellä tasa-arvo ei toteudu lasten opiskelun kannalta, sanoo yksi vanhemmista, Sanna Pakanen Kalevalle.

Kaleva kertoo, että koulun oppilaat ja heidän vanhempansa kokoontuvat lakon merkiksi Kiimingin entisen kunnantalon edessä keskiviikkona aamuyhdeksältä. 

Jokirannan koulun rehtori Martti Kumpulainen kertoo Kalevalle saaneensa tiedon lakkoaikeista. Rehtorin mukaan koulun opettajat ovat lakosta huolimatta normaalisti töissä ja opetusta järjestetään niille, jotka ehkä kouluun tulevat.

Lakkotiedotteen mukaan lakkoa voidaan jatkaa tarvittaessa perjantain jälkeenkin, jos lakkoilijat eivät saa vetoomuksiinsa vastauksia määräajassa. Vetoomuksena on muun muassa parakkikoulun rakentaminen viimeistään ensi syksyksi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme