Mainos
Mainos

Kalevan päätoimittaja: "Ämmämäinen lavertelu" -kommentti oli mainio lohkaisu

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila pitää sanomalehden eilistä Bradley eli Chelsea Manning -kommenttia mainiona lohkaisuna.

Kaleva totesi pääkirjoitussivullaan, ettei tietovuotajan päätös korjata sukupuolensa miehestä naiseksi ole ihme, koska lavertelu on aina ollut ämmämäistä.

Mantilan mielestä kommentti ei ole seksistinen tai loukkaava.

– Suomessa on ollut kautta aikain stereotypioita siitä, että livertely ja lavertely kuuluvat naisille. Se stereotypia elää vieläkin, osin jopa aiheesta. Sitten on tämä Manningin touhu. Tässä on kaksi tienhaaraa, jotka risteävät, Mantila sanoo.

– Olen sen (lauseen) itse kirjoittanut ja pidän sitä mainiona lohkaisuna.

Mantila luonnehtii Kalevaa yhdeksi Suomen liberaaleimmista lehdistä.

– Se, mistä on kenties kauhistuttu, on se, että vähemmistöjä pitäisi Suomessa pitää ihan pumpulissa. Ei sekään ole oikein. Herkkyys, jolla näihin tartutaan, on minusta ylikorostettua.

Vaikka lausahdus on herättänyt paheksuntaa sosiaalisessa mediassa, Mantilan mukaan hän itse on saanut vain neljä kommenttia aiheesta. Päätoimittajan mukaan yleensä kommentteja tulee kymmeniä tai ainakin parikymmentä kappaletta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme